TABORNIKI – Rod Odporne Želve Anhovo

Povezava na spletno stran.

PREDSTAVITEV

Smo taborniki roda Odporne želve Anhovo. Leta 2004, smo praznovali 40. obletnico delovanja.

 

logo tabornikiKdo smo?S taborniki smo začeli leta 1964. V bližini, bolj natančno v Anhovem, je cementarna Salonit Anhovo. Ko smo ustanavljali tabornike, so imeli na cementnih vrečahnarisano želvo, saj je predstavljala odpornost in trdnost. Tako smo prevzeli ime ODPORNE ŽELVE. Z nekoliko resnejšim delovanjem smo začeli leta 1996, ko smo na šolanje (vodniški tečaj) poslali prve naše tabornike. Ti so takoj začeli delat in dobili smo novo generacijo tabornikov, ki so bili pridni in delavni. Zato pa še vedno obstajamo.

 

Kje smo?Nahajamo se v srednji dolini smaragdne reke Soče, ki nam daje veliko energije (Hidro elektrarne).
Naša dolina oziroma občina Kanal ob Soči je zelo aktivna, še posebej na športnem področju. V občini imamo eno downhill in eno 4x progo za kolesarje. Imamo dobro odbojkaško ekipo, ki je bila že državni prvak. Imamo pa tudi dobre plesalke– mažoretke, ki imajo za sabo same dobre uspehe.
Med seboj si društva pomagamo, da dosegamo boljše uspehe in cilje.Če nas želite poiskati:

Taborniki Roda Odporne Želve
Srebrničeva 18
5210 Deskle

TABORNIŠKI PROSTOR

»Krasna si bistra hči planin,

brhka v prirodni si lepoti,…«

(Simon Gregorčič)

 

Taborniški prostorNe daleč stran od te prekrasne smaragdne reke Soče, smo taborniki roda Odporne želve Anhovo uredili prostor za taborjenje v zgornjih Desklah. Prostor krasi in čuva totem našega roda, uredili smo toaletne prostore, napeljali elektriko, uredili prostor za kuharje ter pokrit prostor za družabno življenje.

Lokacija prostora je v neposredni bližini vasi, vendar dovolj odmaknjena, da ne motimo nikogar. S prostora je čudovit razgled na Krn in Tolminsko pogorje, okolica pa nam omogoča brezmejne možnosti za pohode, orientacijo, izlete v bližnje gozdove in okoliško hribovje. Bližina reke Soče pa nudi možnosti za raznovrstne vodne športe.

 

 

Veselimo se srečanja z vami!

Z              D             R              A              V              O!

ZDRAVO                 ZDRAVO                 ZDRAVO

taborniki povezave