Od včeraj lahko ljudje položnice brez provizije plačujejo tudi na sedežu kanalske občine. “Pričakujemo velik odziv občanov, prihranki ne bodo majhni,” pravi župan Andrej Maffi.

KANAL > Po novogoriški, ajdovski in šempetrsko-vrtojbenski je občinsko blagajno včeraj uvedla še občina Kanal ob Soči. Da je to zelo dobrodošla pomoč za občane, se je pokazalo, kjerkoli so blagajno uvedli. V pritličju občinske stavbe v Kanalu ni bilo nič drugače, saj so takoj po osmi uri, ko so jo odprli, že začeli prihajati prvi ljudje s položnicami. “Za to potezo smo se odločili, da gremo na roko ljudem. To je možnost, da občina neposredno pomaga,” utemeljuje župan Andrej Maffi. Ob uvedbi nove storitve niso na novo zaposlovali, saj so, po županovih besedah, izkoristili notranje rezerve: “Če ne bo šlo, bomo razmišljali o dodatnih zaposlitvah.”

Občinska blagajna je odprta ob torkih in četrtkih med 8. in 10. uro, ob sredah pa med 14. in 16. uro.

Glede na to, da bodo ljudje, ker ne bo provizije, vsak mesec lahko privarčevali kar nekaj evrov, Maffi pričakuje, da bo odziv velik. In zagotovo bo, vsaj sodeč po izkušnjah ostalih krajev oziroma občin, kjer so uvedli tovrstno blagajno. Na seznamu je za zdaj 12 ustanov in podjetij, ki so se vključila v to storitev, od Občine Kanal ob Soči, OŠ Kanal in Deskle, gimnazij Nova Gorica in Tolmin in Glasbene šole Nova Gorica, do Primorskih novic, Komunale, Fertisa, Gen-I, RTV Slovenija in E3.“Številna podjetja in zavodi so se z veseljem odzvali, odprti pa smo za nove dogovore, tako da se bo seznam javnih zavodov in podjetij dopolnjeval,” napoveduje Maffi. Spremembe bodo objavljali v občinski stavbi in na portalu mojaobcina.si. Storitev je nedvomno dobrodošla za občane, ker pa so blagajno odprli nekaj mesecev pred volitvami, je že slišati tudi opazke, da gre za županovo predvolilno darilo. Maffi se tega zaveda, pravi, a odgovarja, da nekatere zadeve pač padejo v čas, v katerem se vsaka poteza hočeš nočeš ocenjuje kot predvolilna.

MITJA MARUSSIG Vir : Primorske NoviceURNIK:

  • Torek  8.00 – 10.00
  • Sreda  14.00 – 16.00
  • Četrtek  8.00 – 10.00

KATERE POLOŽNICE?

Pri nas lahko plačate položnice, ki jih izdajajo naslednji javni zavodi in podjetja:

1.    Občina Kanal ob Soči
2.    Osnovna šola Kanal
3.    Osnovna šola Deskle
4.    Glasbena šola Nova Gorica
5.    Komunala Nova Gorica d.d.
6.    Fertis d.o.o.
7.    Primorske novice d.o.o.                    
8.    GEN-I d.o.o.   
9.    Gimnazija Tolmin                  
10.  Gimnazija Nova Gorica
11.  RTV Slovenija
12.  E 3 d.o.o.

(seznam javnih zavodov in podjetij se bo dogovorno dopolnjeval)

KAKO?

Plačevanje položnic je možno samo z GOTOVINO.

 

DODATNE INFORMACIJE:                                         

Tel: 05 398 12 19

blagajna@obcina-kanal.si